Orice părinte își dorește pentru copilul lui ce e mai bun, își dorește ca el să reușească în viață și să realizeze mai mult decât a putut el însuși să o facă. La câte sacrificii recurg părinții pentru a le asigura copiilor un viitor luminos… Și e firesc să fie așa. Există însă lucruri care nu ne sunt un aliat în ajutorul pe care vrem să-l oferim copiilor noștri. Ne vom opri aici doar la două dintre ele. În primul rând sistemul de învățământ e conceput astfel încât el informează, dar nu formează. Și asta nu e vina profesorilor. Avem mulți dascăli excepționali, oameni dedicați profesiei lor, care, încorsetați fiind de o programă școlară fundamentată preponderent pe teorie, nu pot acoperi acest gol educațional al sistemului. Tinerii învață cum să rezolve probleme complicate de matematică și fizică, dar nu știu cum să gestioneze un eșec, nu știu cum să aplice în practică cunoștințele teoretice pentru a-și atinge țelurile și a obține succesul dorit. În al doilea rând, mijloacele de informare, în special televizorul și internetul i-au sedus pe copiii noștri, teleportându-i mental într-o lume virtuală care de multe ori nu are nici o legătură cu realitatea. Intenția noastră e să-i readucem în lumea reală.
Ne propunem să dezvoltăm emoția, să le stimulăm dezvoltarea inteligenței, să contribuim la conturarea personalității lor, la creșterea încrederii în propriile lor forțe. Formarea unor copii buni nu e un lucru ușor, însă când ei vor ajunge oameni în toată firea, răsplata noastră va fi uriașă: ne vom vedea visul împlinit. Așa încât, avem convingerea că, insuflându-le principii sănătoase de viață, descoperind treptat ce anume îi motivează, îi vom putea ajuta să-și dezvolte abilități a căror stăpânire le va netezi drumul spre ceea ce își vor propune să realizeze mai târziu. Le vom dărui timpul nostru, experiența noastră și împreună cu ei vom redescoperi valorile cu adevărat importante ale acestei lumi. Iar ei se vor dezvolta frumos, vor ajunge caractere puternice, cu o atitudine pozitivă, vor deveni învingători în viață!
Ce vor avea de câștigat copiii și adolescenții punând în practică cunoștințele însușite aici:
- vor învața lucruri noi care nu sunt abordate de sistemul educațional actual
- își vor dezvolta anumite abilități practice ce le vor fi deosebit de utile în viață
- vor învăța să nu se resemneze în fața obstacolelor, ci vor fi motivați să găsească soluții pentru depașirea lor, să lupte pentru a-și atinge obiectivele
- îți vor dezvolta încrederea în forțele proprii
- vor comunica mai bine, mai ușor, vor deveni mai sociabili, se vor integra facil în mediul social
- când va fi cazul, vor fi pregătiți să facă față unor circumstanțe în care nu s-au mai aflat
- vor înțelege de ce e important să aiba țeluri în viață
Ce vor avea de câștigat părinții:
- copii formați în spiritul unor înalte valori morale
- copii mai bine pregătiți pentru viață
- copii ce se vor putea adapta rapid frecventelor schimbări din societate
- copii cu spirit de inițiativă, educați să își asume responsabilități
Teme abordate (la cursurile pentru copii):
A. Principii sănătoase după care ne ghidăm în viață: cinstea, recunoștința, loialitatea, demnitatea, respectul, altruismul, iubirea necondiționată, curajul, etc.
Ele constituie în opinia noastră, temelia educației oricărui om, pilonii trainici pe care se pot edifica personalități redutabile.
B. Codul bunelor maniere acasă, la școală, la masă, în vizită, în locuri publice, etc.
Vom învăța care sunt cele mai potrivite tipuri de comportamente în funcție de specificul fiecărei situații.
C. Comunicarea (social): vom parcurge împreună abecedarul comunicării și-i vom descoperi tainele (cum ne prezentăm, în ce mod discutăm cu ceilalți, când și cum mulțumim, când și cum ne cerem scuze)
Din metodologia de susținere a temelor de mai sus nu vor lipsi exemple reale cât și povestiri adaptate fiecărui caz (ele vor fi interactive, copiii fiind încurajați să-și spună punctul de vedere) și deasemenea jocuri de roluri. Vom organiza concursuri pentru lărgirea cunoștințelor, educarea inteligenței emoționale, dezvoltarea spiritului de echipă și a încrederii în ei înșiși.
Teme abordate (la cursurile pentru adolescenți):
A. De ce e important să avem țeluri în viață
B. Cum ne putem atinge obiectivele propuse
C. Cum să comunicăm eficient: a fi un bun comunicator, a transmite mesajele potrivite înspre cei din jurul nostru înseamnă o percepție pozitivă a noastră din partea lor și acest lucru ne poate ajuta să dezvoltăm relațiile cu ceilalți și să obținem succesul dorit. Îi vom învăța acest lucru și pe adolescenți.
D. Vorbitul în public: vom învăța cum să trecem peste teama de a vorbi în public, cum să ne structurăm prezentarea, cum să captăm atenția și să facem o impresie pozitivă asupra auditoriului.
Organizarea:
Trainingurile pentru copii și adolescenți sunt structurate pe module. Ele pot fi susținute în sală sau online, în cadrul unui grup, sau sub formă de training individual.
De asemenea, pentru participanții la cursurile noastre, organizăm evenimente ce au la bază conceptul „family building”, în care părinții și copiii petrec împreună timp de calitate în cadrul activităților pe care le organizăm. Ele sunt gândite astfel încât să-i apropie pe unii de ceilalți, să armonizeze legăturile dintre ei și să consolideze și mai mult relațiile de familie.
Durata:
a) La sesiunile de pregătire în grup, un modul se desfășoară pe parcursul a patru săptămâni (1 curs / săptămână). Durata unui curs desfășurat într-o zi este între 2 – 3 ore în cazul copiilor și între 3 – 4 ore în cazul adolescenților (grupa de vârstă 15-17 ani).
b) Trainingul individual poate fi basic (1 curs / săptămână), mediu (2 cursuri / săptămână), sau intensiv (3 cursuri / săptămână) – după cum se stabilește de comun acord.
Structura: Trainingurile se organizează pe trei grupe de vârstă: 9-11 ani, 12–14 ani si 15-17 ani.
Taxa de participare:
a) pentru cursuri susținute pe grupe: 125 – 150 lei/curs pentru copiii din clasele primare, 150 – 250 lei/curs pentru copiii din clasele gimnaziale și 250 – 450 lei/ziua de curs pentru adolescenți (în funcție de tipul cursului, durata lui și numărul de participanți).
b) pentru training individual: între 150 – 175 lei/oră, în funcție de vârstă și de programul ales.
Pentru înscrieri și alte informații vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe e-mail.