Emoţiile joacă un rol important în viaţa fiecăruia dintre noi. Ştiind cum să le gestionăm, putem scăpa de multe din neplăcerile care ne afecteză discret, chiar înainte de a reuşi să ne dăm seama de acest lucru.
Ritmul alert în care se desfăşoară viaţa ne oferă tot mai puţin timp pentru a reflecta la ce se întâmplă cu noi. De exemplu, dimineaţa devreme când ajungem la serviciu încep să curgă termene limită pentru proiecte, responsabilităţi, îndatoriri, obligaţii şi alte lucruri, pe care le considerăm normale într-o zi de muncă. Din nefericire, acestea continuă şi dupa terminarea programului… pe drumul spre casă şi chiar și după ce am ajuns acasă. Nici măcar în locul unde ar trebui să ne simţim bine, să ne relaxăm, nu reuşim să renunţăm la încordare şi ca efect secundar vom percepe aproape orice ca pe un obstacol între noi şi starea de bine. Astfel, solicitările partenerului de viaţă, copiii, gălăgia venită din vecini încep să fie o corvoadă, sau de multe ori, picătura care umple paharul. Atunci, fie vom exploda, vom striga la ei, ne vom descărca de încărcătura acumulată peste zi … şi apoi ne vom simţi vinovaţi (lăsând la o parte cum se simt ei), fie vom încerca să ne ascundem stările, să le blocăm, să le interiorizăm. Şi făcând asta mai mult timp, blocajele devin automatisme, noi nici măcar nemaiavând posibilitatea să ne dăm seama de existenţa lor.
Realizăm existența acestor blocaje emoţionale când deja este târziu. Când nici să vrem nu le mai putem evita. Simţim că nu mai putem face faţă numărului mare de responsabilități care ne înconjoară, simțim nevoia permanentă de a amâna sarcinile care considerăm că mai pot fi amânate. Ne nemulţumeşte orice ar face sau orice ar zice colegul cu care de obicei ne înțelegem foarte bine. Acasă nu este nevoie de solicitări din partea nimănui. Faptul că e prea multă linişte poate fi un motiv de enervare în sine… ca de fapt orice altceva.
Ce subiecte vom aborda?
- Autocunoaşterea – ce simţim noi
- Când apar emoţiile şi ce facem cu ele?
- Cum reacţionează emoţional ceilalţi oameni
- Cum să relaţionăm eficient cu ceilalţi
- Blocajele emoţionale – cum ieșim din ele
- Moduri de a gestiona corect emoţiile în funcţie de situaţie
Cursul de inteligenţă emoţională oferă posibilitatea celor interesați, să înţeleagă în profunzime ce se întâmplă cu ei la nivel emoţional. Vom învăţa cum să gestionăm emoţiile într-o manieră utilă, constructivă, astfel încât să ştim cum să ieşim rapid din blocaje, pentru a ne putea bucura de micile plăceri cotidiene. Vom descoperi împreună ce înseamnă să ne bucurăm de ceea ce ne oferă viaţa. Vom descoperi bucuria de a trăi frumos!
Durata cursului: cursul se desfășoară pe durata unei zile, de la ora 09.00 la 16.00.
Valoarea cursului: 480 lei / persoană. În ea sunt incluse: participarea la training, materialele necesare și un coffee-break.
Discounturi:
1) Pentru membrii clubului de dezvoltare personală se acorda un discount de 100 lei, suma fiind de 380 lei / persoană.
2) Pentru grupuri de minim 5 persoane se pot acorda reduceri în funcție de mărimea grupului. Pentru aceasta, vă rugăm să ne contactați pe e-mail sau telefonic și vom corela pentru d-voastră prețul în funcție de numărul de participanți.
3) Pentru grupuri de elevi sau studenți se pot acorda reduceri substanțiale.
Certificat de participare: la finalul cursului, firma Training One vă va acorda un certificat de participare. El atestă prezența d-voastră la cursul de inteligență emoțională și poate să constituie un atu important în CV.
Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe e-mail.